• GURRAS I JULETIDER

    Du ska inte behöva sakna Gurras under mellandagarna, för med en härlig stämning och eld (på rätt plats) i köket så ser vi till att hålla dörrarna öppna från 27/12 till 30/12.
    Du är välkommen mellan 16.00-00.00

  • ELIN LÄNNSJÖS BESÖK OCH HENNES NYFUNNA FAVORITER PÅ GURRAS

    Elin Lännsjö har varit på besök på Postgatan 16. “En omedelbar doft från den öppna elden och en vacker lokal mötte oss direkt. Ett spännande möte mellan stuckaturer och pelare som andades 1800-tal och den grovhuggna baren i rå granit” börjar hon med att berätta.

    Elin beskriver maten som “mindre rätter av kompositioner som med finess dansar runt på tungan i överraskande harmoni – och kvällens höjdpunkter då? Ja alltså, missa inte: Det bakade ostronet med brynt smör och pepparrot!”. Hon tipsar om flera av Gurras rätter och berättar om vinet Ture hjälpte till att matcha.

    Läs mer om Elins besök på Gurras här!

  • GURRAS ÄR GÖTEBORGSPOSTENS NYA BÄSTA KOMPIS

    Göteborgs-Posten skriver om elden i köket, som beskrivs ge ifrån sig en svag doft av brasa samtidigt som den ger en känsla av omsorg. Göteborgs-Posten berättar om vad de får njuta av på tallriken, och den friterade hummern får stående ovationer och beskrivs som förföriskt god. Till dessert avnjuter Göteborgs-Posten vår grillade ananas med yuzusorbet, lakrits och rostad vit choklad – och recensionen lyder ”Det är löjligt gott. Vi vill aldrig äta en annan dessert igen”.

    Göteborgs-Posten avslutar recensionen med att skriva ”Vad är grejen med Gurras? Jo, det känns som att ha träffat en ny bästa vän.” Betyget var 23 av 25 möjliga poäng enligt Göteborgs-Posten. Stort tack till Göteborgs-Posten för besöket, läs hela artikeln här!