Hej!

Jag heter Gustav Trägårdh och är kock, har alltid varit och kommer så förbli. Troligen kommer jag bäras ut ur köket med förklädet på. Jag har spenderat nästan hela min karriär på egna och andras tydligt ansedda krogar, där ofta kostsamma och lyxklingande råvaror och drycker stått för det mesta av utbudet.

Nu har jag äntligen blivit vuxen och tänker nu ägna mej åt att leverera kvalitativa och underhållande restaurangbesök, som inte resulterar i alltför djupt jack i lädret! Detta görs allra bäst med Frida och Ture, mina lekkamrater sedan många år, samt ett grymt härligt gäng som samlats och har samma ivriga målsättning!

Välkomna önskar gänget på Gurras!

 

 

GURRAS ÄR GÖTEBORGSPOSTENS NYA BÄSTA KOMPIS

 
Göteborgs-Posten skriver om elden i köket som både beskrivs ge en svag doft av brasa samtidigt som den ger en känsla av omtanke. Göteborgs-Posten berättar om vad de får njuta av på tallriken, och den friterade havskräftan får stående ovationer och beskrivs som förförande god. Till dessert njuter Göteborgs-Posten av av vår eldade ananas med yuzusorbet, lakrits och rostad vit choklad – och recensionen blev “Det är rent löjligt gott.

Vi vill aldrig äta någon annan dessert”. Göteborgs-Posten avslutar recensionen med att skriva “Vad är egentligen grejen med Gurras? Jo, det känns som att ha träffat en ny bästa kompis.”
Betyget blev 23 av 25 möjliga poäng av Göteborgs-Posten.
Stort tack till Göteborgs-Posten för besöket och läs hela artikeln här!

PRESENTKORT PÅ GURRAS!

 
Nu finns det äntligen presentkort hos oss.
Välkommen in till oss på Postgatan så hjälper vi dig!

ELIN LÄNNSJÖS BESÖK OCH HENNES NYFUNNA FAVORITER PÅ GURRAS


Elin Lännsjö har varit på besök på Postgatan 16. “En omedelbar doft från den öppna elden och en vacker lokal mötte oss direkt. Ett spännande möte mellan stuckaturer och pelare som andades 1800-tal och den grovhuggna baren i rå granit” börjar hon med att berätta.

Elin beskriver maten som “mindre rätter av kompositioner som med finess dansar runt på tungan i överraskande harmoni – och kvällens höjdpunkter då? Ja alltså, missa inte: Det bakade ostronet med brynt smör och pepparrot!”. Hon tipsar om flera av Gurras rätter och berättar om vinet Ture hjälpte till att matcha.

Läs mer om Elins besök på Gurras här!

GÖTEBORGSPOSTEN PÅ BESÖK HOS GURRAS

 
“Street food, lekfulla drinkar och naturmaterial är några av beståndsdelarna när Gustav Trägårdh och vapendragaren Ture Thuresson öppnar ny restaurang ett stenkast från Nordstan.” Så börjar Göteborgs postens artikel om Gurras.

Vidare skriver de att menyn utgår från streetfood men omvandlar det till á la carte, rätterna kan hittas på matmarknader runtom i världen. GP skriver även att maten ska kosta en rimlig peng. Vidare skriver GP om inredningen och berättar att “restaurangens mest slående detalj är de enorma, böljande furuväggarna som monterats upp längs två sidor av matsalen”.

Läs GPs artikel om Gurras här!

HEMTREVLIGT MED AMBITIÖSA RESTAURANGRÄTTER


Thatsup har besökt Gurras och beskriver restaurangen som  en ambitiös restaurang där mat och smaker från världens alla hörn möts på en tallrik, i ny tappning”. Vidare skriver Thatsup att det är en hemtrevlig stämning på Gurras. Thatsup beskriver att menyn omvandlar streetfood till “ambitiösa restaurangrätter med vackra uppläggningar”.

Läs vidare om Thatsups besök på Gurras här!

PERSONLIGT OCH ÄKTA

 
“Det är med sin karaktäristiskt sprudlande entusiasm som Gustav Trägårdh möter upp i entrén till sin nya restaurang som för enkelhetens skull döpts till ”Gurras”. Så inleder Nöjesguiden sin artikeln “Gustav har blivit Gurra”.

Nöjesguiden beskriver servicen som “naturlig och okonstlad” vilket de tycker bidrar till att gästerna känner sig genuint välkomna och omhändertagna. Nöjesguiden skriver även att den röda tråden som gör att Gurras “andas personlighet och underfundighet” är glädjen teamet har till mat, smak och råvaror…

Läs allt om Nöjesguidens besök på Gurras här!

DAGENS NYHETER OM GURRAS

 
DN inleder sin artikel om Gurras med att berätta att gästerna kan förvänta sig “avspänt häng och uthärdliga priser” vid ett besök på Gurras. För att förstärka känslan om “avspänt häng” berättar DN även att ståborden vid baren ska kunna flyttas på när det blir dags för dans.

De berättar vidare att ingen ska vara utanför på Gurras, därav har de valt att ha väggarna till chambre separéet genombrutna. DN avslutar sin artikel om Gurras med att säga “maten görs med kärlek av ett team som vill vinna gästernas hjärtan och ofta går det bra att äta med händerna”.

Läs DNs artikel om Gurras här!