Hello!
My name is Gustav Trägårdh and I am a chef, always have been and will remain so. I will probably be carried out of the kitchen with the apron on. I have spent almost my entire career in my own and others’ reputable restaurants, where often expensive and luxury-sounding ingredients & drinks accounted for most of the offer.
Now I’ve finally grown up and intend to dedicate myself to delivering quality and entertaining restaurant visits. This is best done with Frida and Ture, my great friends for many years, as well as a really lovely group that we have gathered with the same passion and ambition as us!
Welcome to Gurras!
Göteborgs-Posten skriver om elden i köket som både beskrivs ge en svag doft av brasa samtidigt som den ger en känsla av omtanke. Göteborgs-Posten berättar om vad de får njuta av på tallriken, och den friterade havskräftan får stående ovationer och beskrivs som förförande god. Till dessert njuter Göteborgs-Posten av av vår eldade ananas med yuzusorbet, lakrits och rostad vit choklad – och recensionen blev “Det är rent löjligt gott.
Vi vill aldrig äta någon annan dessert”. Göteborgs-Posten avslutar recensionen med att skriva “Vad är egentligen grejen med Gurras? Jo, det känns som att ha träffat en ny bästa kompis.”
Betyget blev 23 av 25 möjliga poäng av Göteborgs-Posten.
Stort tack till Göteborgs-Posten för besöket och läs hela artikeln här!
Now we finally have gift cards at Gurras.
Welcome to us on Postgatan and we will help you!
Elin Lännsjö har varit på besök på Postgatan 16. “En omedelbar doft från den öppna elden och en vacker lokal mötte oss direkt. Ett spännande möte mellan stuckaturer och pelare som andades 1800-tal och den grovhuggna baren i rå granit” börjar hon med att berätta.
Elin beskriver maten som “mindre rätter av kompositioner som med finess dansar runt på tungan i överraskande harmoni – och kvällens höjdpunkter då? Ja alltså, missa inte: Det bakade ostronet med brynt smör och pepparrot!”. Hon tipsar om flera av Gurras rätter och berättar om vinet Ture hjälpte till att matcha.
Läs mer om Elins besök på Gurras här!
“Street food, lekfulla drinkar och naturmaterial är några av beståndsdelarna när Gustav Trägårdh och vapendragaren Ture Thuresson öppnar ny restaurang ett stenkast från Nordstan.” Så börjar Göteborgs postens artikel om Gurras.
Vidare skriver de att menyn utgår från streetfood men omvandlar det till á la carte, rätterna kan hittas på matmarknader runtom i världen. GP skriver även att maten ska kosta en rimlig peng. Vidare skriver GP om inredningen och berättar att “restaurangens mest slående detalj är de enorma, böljande furuväggarna som monterats upp längs två sidor av matsalen”.
Läs GPs artikel om Gurras här!
Thatsup har besökt Gurras och beskriver restaurangen som en ambitiös restaurang där mat och smaker från världens alla hörn möts på en tallrik, i ny tappning”. Vidare skriver Thatsup att det är en hemtrevlig stämning på Gurras. Thatsup beskriver att menyn omvandlar streetfood till “ambitiösa restaurangrätter med vackra uppläggningar”.
Läs vidare om Thatsups besök på Gurras här!
“It is with his characteristic exuberant enthusiasm that Gustav Trägårdh meets you in the entrance to his new restaurant, which for the sake of simplicity has been named “Gurras”. This is how Nöjesguiden begins its article “Gustav has become Gurra”.
The entertainment guide describes the service as “natural and uncontrived”, which they think contributes to the guests feeling genuinely welcome and taken care of. Nöjesguiden also writes that the common thread that makes Gurra “breathes personality and ingenuity” is the joy the team has for food, taste and ingredients.
Furthermore, Nöjesguiden continues to praise the decor in the restaurant and describes it as a “unique environment, chiseled down to the smallest detail and inspired by all the elements of the earth”. The entertainment guide concludes by describing the illustration on the wall, the logo and the menus as the icing on the cake that makes Gurras feel like a “well-thought-out and distinctly personal mishmash of cuisine, camaraderie and pub culture.”
“It is with his characteristic exuberant enthusiasm that Gustav Trägårdh meets you in the entrance to his new restaurant, which for the sake of simplicity has been named “Gurras”. This is how Nöjesguiden begins its article “Gustav has become Gurra”.
The entertainment guide describes the service as “natural and uncontrived”, which they think contributes to the guests feeling genuinely welcome and taken care of. Nöjesguiden also writes that the common thread that makes Gurra “breathes personality and ingenuity” is the joy the team has for food, taste and ingredients.
Furthermore, Nöjesguiden continues to praise the decor in the restaurant and describes it as a “unique environment, chiseled down to the smallest detail and inspired by all the elements of the earth”. The entertainment guide concludes by describing the illustration on the wall, the logo and the menus as the icing on the cake that makes Gurras feel like a “well-thought-out and distinctly personal mishmash of cuisine, camaraderie and pub culture.”